به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه در مشهد، همایش ملی بزرگداشت آیت الله مصباح یزدی رضوان الله علیه، امروز در تالار قدس حرم مطهر رضوی به همت حوزه علمیه خراسان و با همکاری تعدادی از نهادها برگزار شد.
آیت الله محمود رجبی، رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در این نشست به تبیین احسن الاعمال(نیکوترین اعمال) پرداخت و گفت: حسب تحلیل عاقلانه و منطقی، هر عملی که نتیجه آن این باشد تا انسان وابستگی خود را به خداوند متعال درک کند احسن العمل است.
وی ادامه داد: به بیان دیگر، هرآنچه تجلی این باشد که موجودات وابسته محض به خداوند هستند عمل احسن است؛ تعابیر دیگر برای هدف خلقت انسان، خلقت انسان برای عبادت است و عبادت نیز اظهار وابستگی می باشد، یعنی انسان در عالم نشان دهد که کاملا وابسته به خداوند بوده و واژه عبد را در حقیقت کلام نمود دهد.
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که عبد موجود وابسته به دیگری است و احسن العمل نیز عبادتی است که بر اساس معرفت و ایمان صورت پذیرد، خاطر نشان کرد: همه انسان ها میل به پرستش خداوند دارند اما این میل آگاهانه و شکوفاشده نیست که با عبادت و تعبد در درگاه الهی، شکوفایی رخ خواهد داد و چنانچه شکوفایی صورت بگیرد، انسان جز به خداوند نمی اندیشد و جز در برابر او تعظیم و کرنش نخواهد کرد.
آیت الله رجبی با بیان این که چنانچه وابستگی به خداوند در انسان نمایان شود، زمینه توجه به غیر خدا در او از بین خواهد رفت و نتیجه این نوع منش، نیز تخلق به اخلاق الله است، اظهار کرد: تخلق به اخلاق الله بدان معناست که از کسی نمی هراسد، همه ویژگی ها و فضائل نیک را در سایه عنایات خداوند داراست، حادثه ای او را سراسیمه نمی کند، در هر شرائط خداوند را درنظر دارد و پیوسته او را در لحظه لحظه زندگی یاد خواهد کرد.
وی با بیان این که یکی از مصادیق آنکس که فقط خداوند را ببیند و در غیر او نظر نکند آیت الله مصباح بود، آن طور که حتی در موضوعات و مسائل بحرانی نیز ایشان با آرامش خاطر سخن می گفتند، تصریح کرد: ایشان همواره می فرمود ما باید به وظیفه خود بیاندیشیم، آن را درست شناخته و سپس باهمه توان انجام دهیم؛ در اینصورت اگر درست و با روش صحیح وظیفه خود را شناختیم و عمل کردیم، دیگر نگرانی وجود نخواهد داشت.
رئیس مؤسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ادامه داد: علامه مصباح در مقام دفاع از دین و تبیین حقائق، باهمه توان مخاطرات را به جان می خریدند و هر اندازه هجمه صورت می گرفت، مقاوم تر می شدند زیراکه بدین نتیجه می رسیدند وظیفه و رسالت همین است و همواره در فکر تکلیف مداری و انجام دقیق وظائف بودند.
آیت الله رجبی با بیان این که آیت الله مصباح حتی در شرائط سخت بیماری و مداوا به دنبال حجت شرعی بود و احتیاط دارد، گفت: این نشان می دهد روح عبودیت در وجود ایشان متجلی بود و هرگز جز خداوند هیچ چیز را نمی دید.
وی همواره یکی از مهمترین دغدغه های آیت الله مصباح را تاکید به مسائل حوزه اخلاق دانست و با بیان این که ایشان تا آخرین روزهای دوران حیات خود، بر مسئله اخلاق تأکید می کردند و در بحث های علمی و فکری خویش در زمینه اخلاق تاکید کرده اند، اظهار کرد: یکی از مهمترین ویژگی های بارز این شخصیت بزرگ آن است که اندیشه های متعالی و فلسفی ایشان همواره در جستجوی اخلاق و پیوند عمیق آن با عرصه مسائل اجتماعی و سیاسی بود.
رئیس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی(ره) ضمن اشاره به طرح بصیرت اخلاق در آثارآیت الله مصباح یزدی، بیان کرد: معظم له بر بصیرت اخلاقی شاگردان تاکید ویژه ای داشتند، اخلاق عملی را پیوسته تبیین میکردند و نهادهایی را تاسیس نمودند که در زمینه اخلاق خوش درخشیدند و برای ایجاد تحول، مدرسه سطح یک تاسیس کردند چراکه عمیقا اعتقاد داشتند برای تاسیس مدرسه اخلاق از آغاز ورود باید بر طلاب سرمایه گذاری شود و امروز نیز تربیت اخلاقی مرحوم علامه مصباح یزدی(رضوان الله علیه) بعنوان تربیت ویژه و نمونه در عرصه اخلاقیات شناخته می شود.
آیت الله رجبی با بیان این که آیت الله مصباح یزدی در تربیت اخلاقی و بحث های فکری، تقید به موازین شرعی داشتند و رویکرد جدید تحلیلی نسبت به مسائل اخلاقی ابداع کردند، گفت: توجه و اهتمام به اخلاق در همه ابعاد وجودی ایشان متجلی است، نگاه ایشان جامع گرایانه بود و در عرصه های گوناگون، الگوی اخلاق فرهنگی و اجتماعی هستند.
انتهای پیام 313/49
نظر شما